Punct de vedere

Să ne creștem copiii frumos! Să fim părinți frumoși!

Între trecut și viitor

balantaTe-ai bucurat? Te-ai întristat? Ai sperat? Ai fost dezamăgit? Ai avut senzația că, uneori, mergi pe sârmă și trebuie să-ți menții echilibrul? Ai pus în balanță soluții pentru a lua cea mai bună hotărâre? Ai fost nevoit să jonglezi cu responsabilități? Ai vrut să zbori, să te înalți pur și simplu peste toată lumea, peste griji și să fii doar tu cu tine? DA! Ai simțit toate astea pentru că ești om! Ești o ființă umană cu dorințe, nevoi, obligații, lacrimi și zâmbete.

Te uiți în urmă și tragi niște concluzii, te uiți în față și îți faci planuri. Speri la mai bine, speri să te bucuri mai mult, să ai mai multe șanse pentru a-ți fi mai bine (ție, familiei tale și prietenilor tăi) în viitor. Este în firea lucrurilor ca la sfârșit de an să ne facem un bilanț și să ne propunem obiective pentru anul ce urmează.

”De la anu’ mă las de fumat/voi slăbi/voi face mai mult sport/voi sta mai mult cu familia/îmi voi schimba jobul/voi începe o mică afacere/voi citi mai mult….” și lista poate continua…Ți-ai propus și tu astfel de lucruri, nu? Câte ai dus până la capăt? Câte au rămas doar ”obiective”? Nici unul? BRAVO! Ești printre puținii care reușesc să-și atingă țintele.

Se pare că este mai ușor să ne facem planuri, cumva ne eliberăm mintea de niște apăsări, pentru că, atunci când îți planifici, simți că decizia de a începe te va ajuta să mergi până la capăt. Este mai greu să începem și apoi să ne menținem pe drumul spre atingerea obiectivului. Este nevoie de ambiție și perseverență! Este nevoie să scăpăm de pretexte gen ”nu am timp”, ”sunt prea stresat”, ”nu pot” …..Și mai este ceva foooooaaaaarrrrteeeee important! Să nu ne propunem să facem lucruri pe care știm că nu le-am putea duce până la sfârșit. Atunci când vrei lucruri nerealiste, nici nu le vei avea, iar dezamăgirea va fi și mai mare. Nu degeaba se spune că obiectivul trebuie să fie SMART! Știu, vei zice că este un clișeu, găsit prin cărți, care nu are nicio treabă cu realitatea. Nu dezvolt aici acest subiect (despre obiective), voi reveni la anu’ cu un articol pe tema asta, tot ce pot să-ți spun acum este că orice ne-am propune poate fi îndeplinit atâta timp cât este realizabil și cât ne simțim pregătiți pentru a merge pe drumul spre atingerea obiectivului. Îți dau doar un exemplu: dacă spui că te lași de fumat, doar pentru că așa trebuie (știi tu de ce ar trebui: nu este sănătos, costă mult, le faci rău celor din jur, este un exemplu prost pentru copiii tăi…) dar în adâncul tău gândești ”la dracu’ cu ce trebuie, mie îmi place să fumez, mă simt cool, mă relaxează…” atunci nu te vei lăsa și vei căuta scuze. Deci, mai bine nu-ți planifica! Vei fi dezamăgit dacă îți propui și nu vei reuși. Doar când îți vei găsi motivația interioară pentru schimbare, atunci vei reuși! Iar când îți vei face planul trebuie să te ții de el! Dar să te ții! Să nu-ți mai iei alte angajamente care te-ar abate de la planul tău! Doar așa vei reuși!

happy-new-yearAcum, între trecut și viitor, în ziua aceasta de sfârșit (de an), foarte aproape de un început (de alt an), eu îți urez să ai puterea de a-ți face planurile pe care le vei putea duce la capăt, îți doresc să ai ambiția de a te ține de ele și îți mai doresc ca la următorul bilanț să ai un zâmbet larg și o inimă împlinită!

La mulți ani! La multe bucurii! La multe împliniri! 

2016 să-ți fie așa cum îți dorești!

Urările mele sunt pentru tine și pentru toți cei dragi ție, așa că poți distribui acest articol! 🙂 Mulțumesc! 🙂

 

Foto ZedgeZedge

Anunțuri

2 comentarii la “Între trecut și viitor

  1. Andreea
    31 Decembrie 2015

    Bravo! Scrii foarte frumos! Ține-o tot aşa.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 31 Decembrie 2015 de în Gânduri scurte şi etichetată , , , , , , , , , , , .
%d blogeri au apreciat asta: