Punct de vedere

Să ne creștem copiii frumos! Să fim părinți frumoși!

Zdrăngănele de Crăciun

zdranganele-de-craciunAm fost ieri la Târgul de Crăciun din București, Piața Universității (esplanada cu statui),  și mi-am bucurat sufletul văzând că sunt prezenți expozanți de obiecte unicat, realizate manual, cu multă pasiune și dragoste de frumos.

Ne-am obișnuit – din păcate – să găsim kitsch-uri prin mai toate magazinele și piețele (chiar și aici, la Târg, erau) ce reprezintă o așa zisă artă, dar ieftin simplificată și, de cele mai multe ori, produsă în serie. Obiecte stridente, artificiale și zgomotoase uneori, par să înlocuiască valorile estetice și, din păcate, pentru unii oameni ele reprezintă o alternativă la adevărata artă și valoare.

Din fericire, există oameni ce se încăpățânează (în sens pozitiv și cu dăruire) să continue tradiții și să facă obiecte deosebite. Așa sunt și artiștii ce se joacă cu sticla fuzionată cu firicele de argint, pe care o îmbogățesc cu suflet și pasiune, realizând câte o zdrăngănea unică. Da, așa le numesc, zdrăngănele! Conceptul “Zdrăngănele” a început ca un joc în 2009 din dorința de a împărtăși cu cei din jur viziunea lor despre obiectele decorative din sticlă și metal.

Cercei, medalioane sau inele sunt realizate cu multă atenție și pasiune, iar vitraliul este transformat din element cercei-sticlaarhitectonic în mici vitralii decorative: goange – gândăcei, păianjeni, fluturi, libelule, îngerași, tablouri vitraliu 3D și alte trăznăi.

Când se apropie iarna, acești artiști îndrăgostiți de sticlă și de ceramică, se așează la pictat și metalizat globuri și clopoței, realizând superbe zorzoane pentru Pomul de Crăciun. Își expun impresionantele obiecte pe la târguri organizate în București, la sala Dalles, Muzeul Țăranului Român sau pe str. Lipscani. Au și un magazin online, zdranganele.ro, unde sunt prezentate creațiile lor minunate.

 

Andreea mea a luat un clopoțet din ceramică, legat cu o sforicică și l-a agățat la loc de cinste în brad. ”Mami, domnul acela a făcut cu mâna lui clopoțelul și globurile și toate lucrurile acelea frumoase?”, ”Da, pui clopotel-ceramicamic. Domnul acela și cu soția lui. Amândoi sunt artiști autentici!”

 

Acesta nu este un articol publicitar, pur și simplu am rămas impresionată de frumusețea, delicatețea și unicitatea obiectelor și am vrut să împărtășesc acest lucru!

Dacă ți-a plăcut, distribuie și prietenilor tăi!

 

Foto realizate cu acordul zdrăngănele.ro

 

 

Anunțuri

7 comentarii la “Zdrăngănele de Crăciun

 1. Elena
  14 Decembrie 2015

  Din fericire mai sunt si artizani care promoveaza bunul gust.

  Apreciază

 2. mihai
  14 Decembrie 2015

  Frumos targul de Craciun. Pacat ca nu a nins

  Apreciază

 3. Andra
  14 Decembrie 2015

  Nu stiam de acest targ, incerc sa ajung si eu in zilele urmatoare. Am cunoscut si eu, la un targ in Bran, un mester care sculpta in lemn. Este o adevarata arta, multa munca si pasiune in astfel de obiecte si este pacat ca cei mai multi oameni nu vad asta…

  Apreciază

 4. Andreea
  14 Decembrie 2015

  Foarte frumos ati prezentat. Felicitari! Ar trebui sa fim cu totii mai atenti la ce cumparam.

  Apreciază

 5. Pingback: Punct de vedere în cifre | Punct de vedere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 14 Decembrie 2015 de în Recomandări şi etichetată , , , , , , , , , , .
%d blogeri au apreciat asta: